Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Διπλωματικές πηγές: Κατασκευασμένα τα περί παρέμβασης στην επίσκεψη Μισούστιν στο Άγιον Όρος

 Διπλωματική πηγή χαρακτήρισε «κατασκευασμένες» τις δηλώσεις περί προσπάθειας παρέμβασης στην επίσκεψη του Ρώσου Πρωθυπουργού, στο Άγιο Όρος.

Διπλωματική πηγή στην Ελλάδα χαρακτήρισε τις δηλώσεις περί δήθεν προσπάθειας παρέμβασης στην ανεπίσημη επίσκεψη του Ρώσου Πρωθυπουργού, Μιχαήλ Μισούστιν, στο Άγιο Όρος ως «κατασκευασμένες και προσωπικές εικασίες».

Δηλώσεις ότι το Άγιο Όρος δήθεν θα κλείσει λόγω καραντίνας υπό το πρόσχημα του κορονοϊού εξαιτίας της επίσκεψης του Ρώσου Πρωθυπουργού «είναι κατασκευασμένες και προσωπικές εικασίες» ανέφερε η πηγή στο Sputnik.



Χθες ανακοινώθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν, στο Άγιο Όρος την ερχόμενη Πέμπτη. Ο Ρώσος πρωθυπουργός επρόκειτο να καταλύσει στην Ιερά Μονή Παντελεήμονος, ενώ μόλις σήμερα έγινε γνωστό ότι η κατάσταση στον Άθω δυσκολεύει λόγω κρουσμάτων κορονοϊού που εντοπίστηκαν.

Νωρίτερα, πηγή προσκείμενη στους εκκλησιαστικούς κύκλους επισήμαινε πως υπάρχει μόνο ένας ασθενής με κορονοϊό στο Άγιο Όρος.

«Δεν υπάρχει έξαρση της ασθένειας εδώ. Υπάρχει ένα κρούσμα που μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο ΑΧΕΠΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, τόνιζε ότι «προσπαθούν να κλείσουν το Άγιο Όρος για πολιτικούς λόγους».

Στο μεταξύ, σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την αναχαίτιση της διασποράς της COVID-19 στον Άθω με τη συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα, αποφασίστηκε να περιοριστούν σε 10 οι επισκέπτες ανά μονή προκειμένου να μην διαδοθεί ο ιός.

Υπενθυμίζεται πως κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στη μονή Αγίου Παύλου, στη μονή Χιλανδαρίου, ενώ ύποπτο κρούσμα υπάρχει στη Λακκοσκήτη. Ο μοναχός από τη μονή Αγίου Παύλου έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου