Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Το δοξαστικό των Αίνων της Κυριακής των Βαΐων



Το Δοξαστικό των Αίνων της Κυριακής των Βαΐων «Πρὸ ἓξ ἡμερῶν τοῦ Πάσχα...», ακούμε από τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Φώτιο Γιαννακάκη, από την συναυλία με Ύμνους του Θείου Πάθους, «Τον Νυμφώνα Σου Βλέπω», η οποία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αντώνιου Άνω Πατησίων.
Προ εξ ημερών του Πάσχα
Πρὸ ἓξ ἡμερῶν τοῦ Πάσχα, ἦλθεν Ἰησοῦς εἰς Βηθανίαν, καὶ προσῆλθον αὐτῷ οἱ Μαθηταὶ αὐτοῦ, λέγοντες αὐτῷ· Κύριε, ποῦ θέλεις, ἑτοιμάσωμέν σοι φαγεῖν τὸ Πάσχα; ὁ δὲ ἀπέστειλεν αὐτούς Πρὸ ἓξ ἡμερῶν τοῦ Πάσχα, ἦλθεν Ἰησοῦς εἰς Βηθανίαν, καὶ προσῆλθον αὐτῷ οἱ Μαθηταὶ αὐτοῦ, λέγοντες αὐτῷ· Κύριε, ποῦ θέλεις, ἑτοιμάσωμέν σοι φαγεῖν τὸ Πάσχα; ὁ δὲ ἀπέστειλεν αὐτούς· Ἀπέλθετε εἰς τὴν ἀπέναντι κώμην, καὶ εὑρήσετε ἄνθρωπον, κεράμιον ὕδατος βαστάζοντα· ἀκολουθήσατε αὐτῷ, καὶ τῷ οἰκοδεσπότῃ εἴπατε· ὁΔιδάσκαλος λέγει· Πρὸς σὲ ποιῶ τὸ Πάσχα, μετὰ τῶν Μαθητῶν μου.
"Μετά το μεγάλο γεγονός της Αναστάσεως του Λαζάρου, ο Κύριος βρίσκεται στην πόλη της Βηθανίας, όπου μαζί με τους Μαθητές Του ετοιμάζεται να εισέλθει εις τα Ιεροσόλυμα και να γιορτάσει το Πάσχα, οδεύοντας προς το εκούσιο Πάθος Του" - μας αναφέρει χαρακτηριστικά ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Άνω Πατησίων Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης.
Επίσης προσθέτει: "Η είσοδος αυτή εις την επουράνια πόλη για τη σωτήρια πορεία που νοηματοδοτεί το δικό Του Πάσχα είναι και για εμάς η πρόσκληση να γιορτάσουμε μαζί Του το δικό μας πέρασμα από την αμαρτωλότητα στην αγαθότητα και την Ουράνια Βασιλεία που μας χαρίζει στην Άνω Ιερουσαλήμ".
"Ο καθένας μας ας δεχθεί την πρόσκληση που μας απευθύνει , κάνοντας την ενδοσκόπησή του και ας προσπαθήσει να βιώσει το δικό του Πάσχα ακολουθώντας τον Κύριο και τους Μαθητές Του" - σημειώνει τέλος ο π. Θεολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου