Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Σε ύφεση η πανδημία στο Άγιον Όρος



Σε ύφεση βρίσκεται η πανδημία στο Άγιον Όρος μετά την έξαρση που είχε σημειωθεί στο τελευταίο δεκαπενθήμερο. Σύμφωνα με πληροφορίες  από το Κέντρο Υγείας Καρυών, όλα τα επαναληπτικά τεστ που έγιναν σε μοναχούς από τις Σκήτες της Αγίας Άννας, της Νέας Σκήτης και των Καρυών, βρέθηκαν αρνητικά.

Αρνητικά ήταν και τα μοριακά τεστ στους καταστηματάρχες και μέλη των δημόσιων υπηρεσιών των Καρυών.

Τα τεστ διενεργούνται υπό την συνεχή φροντίδα και μέριμνα του Διοικητή Αγίου Όρους κ. Θανάση Μαρτίνου, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό των μοναχών σε κάθε δύσκολη στιγμή και δείχνει έμπρακτο και συγκινητικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα και τις ανάγκες τους.

Εν τω μεταξύ αποβίωσε σήμερα ο Ιερομόναχος Χρύσανθος από την Σκήτη της Αγίας Άννας, ο οποίος είχε προσβληθεί από κορονοϊό και νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Πηγές που γνωριζουν καλά την αγιορειτική πραγματικότητα επισημαίνουν στο ότι και τα ελάχιστα θύματα που έχει το Άγιον Όρος από την πανδημία θα είχαν αποφευχθεί, εάν τηρούνταν με προσοχή όλα τα μέτρα ασφαλείας και δεν υπήρχαν και στο Περιβόλι της Παναγίας αρνητές του κορονοϊού, που επηρεάζονται από συνωμοσιολογίες και ατεκμηρίωτες δημοσιεύσεις του διαδικτύου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου