Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Συνταγή από τον Αγιορείτη π. Νικήτα


Συνταγή από τον Αγιορείτη π. Νικήτα από το κελί της Παναγίας Πορταΐτισσας στο Άγιον Όρος.


Μπορούμε να τους γεμίσουμε με κασέρι και να τους τηγανίσουμε ή με φέτα και αυγό, η απλή όμως αυτή συνταγή είναι Αγιορείτικη.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε γι’ αυτή την αγιορείτικη συνταγή, για 20 20 κολοκυθοανθούς είναι: 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι, 1 φλ. γάλα, 1 γεμάτη πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, 1 πρέζα ρίγανη, 2 ασπράδια αυγών.
Εκτέλεση
Αφαιρούμε το κοτσανάκι από τους κολοκυθοκορφάδες, τους πλένουμε και τους βάζουμε στο τρυπητό. Όταν στεγνώσουν, ετοιμάζουμε το χυλό χτυπώντας το αλεύρι με το γάλα, το αλάτι, τα καρυκεύματα και τα ασπράδια αι κάνουμε έναν λείο χυλό. Βουτάμε στο χυλό έναν, έναν τους ανθούς και του τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου