Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Η κατάσταση του κορονοϊού στο Άγιον Όρος αυτήν την στιγμή

 


Όπως είναι γνωστό, εδώ και μερικές εβδομάδες το Άγιον Όρος έχει ανοίξει ξανά για τους προσκυνητές.

Αρκετοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται, είναι η κατάσταση εκεί επικίνδυνη σε σχέση με την πανδημία;

Η αλήθεια είναι ότι ο κορονοϊός βρίσκεται αυτήν την στιγμή σε ύφεση στο Άγιον Όρος. Όπως είπαν ιατρικές πηγές που γνωρίζουν την αγιορείτικη πραγματικότητα, το Άγιον Όρος πλέον ελάχιστα κινδυνεύει από τον κορονοϊό και για αυτό είναι έτοιμο να δεχθεί ξανά σημαντική ροή προσκυνητών.

Ο λόγος είναι ότι οι περισσότερες μονές είτε έχουν περάσει τον κορονοϊό, οπότε έχουν αποκτήσει ανοσία, είτε έχουν εμβολιαστεί. Οι μονές, οι οποίες είτε δεν έχουν εμβολιαστεί είτε δεν έχουν περάσει τον κορονοϊό είναι ελάχιστες.

Αν σε αυτά προσθέσουμε και την αναμενόμενη λόγω των καιρικών συνθηκών γενική ύφεση της πανδημίας, τότε μπορούμε να καταλάβουμε ότι η επιδημιολογική εικόνα στο Άγιον Όρος είναι αρκετά ικανοποιητική και οι προβλέψεις είναι ακόμη πιο αισιόδοξες.

Στο Άγιον Όρος αυτήν την στιγμή έχουν εμβολιαστεί πάνω από 500 μοναχοί και λαϊκοί, ενώ οι εμβολιασμοί συνεχίζονται μέχρι τα τέλη Ιουνίου και αναμένεται τα άτομα που θα εμβολιαστούν να ξεπεράσουν τα 700.

Για τον λόγο αυτόν η Ιερά Κοινότητα, βλέποντας την καλή επιδημιολογική εικόνα, άνοιξε ξανά πρόσφατα τις πόρτες του Αγίου Όρους στους προσκυνητές με περιορισμένο αριθμό (10 άτομα ανά μονή), ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί μέσα στον Ιούνιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου