Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ 24 ΕΩΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024




ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΠΟ 24 ΕΩΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2024


ΓΕΝΙΚΟ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ : Αναχώρηση ώρα 06.00 από την Πλατεία Γεωργίου Α΄ (άνω μέρος) για Ουρανούπολη μέσω Ιονίας και Εγνατίας οδού, με στάση για καφέ στα Ιωάννινα. Στην συνέχεια μετάβαση καί στάση στην Θεσσαλονίκη στον Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου γιά προσκύνημα καί ξενάγηση καθώς καί παραμονή για μεσημεριανό φαγητό(προαιρετικά). Κατόπιν το μεσημέρι επίσκεψη για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Ιωάννου του Θεολόγου στην Σουρωτή όπου υπάρχει ο τάφος του Aγίου Παϊσίου . Τέλος αργά το απόγευμα άφιξη στην παραλία Ουρανούπολης στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Ακτή Ουρανούπολη» όπου και θα διαμείνουμε γιά διανυκτέρευση με πλήρες δείπνο (μπουφέ).


ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ :

Πρωïνό πλήρες (μπουφέ)στο ξενοδοχείο  και κατόπιν είσοδος στο Άγιον Όρος από την Ουρανούπολη με το πλοίο της γραμμής (φέρρυ «Παναγία Εγγυήτρια» ώρα 9.45 ) και με το σύνολο των προσκυνητών (48 άτομα) χωρισμένο σε τέσσερις (4) ομάδες των δώδεκα (12) ατόμων εκάστη, που με τον αρχηγό της κάθε ομάδα θα εισέλθει στο Άγιον Όρος σε διάφορες Ιερές Μονές και Προσκυνήματα γιά διαμονή η επίσκεψη όπως είναι προγραμματισμένα.(Το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε ομάδας γιά κάθε ημέρα θα δοθεί εντός τού λεωφορείου). Οι διανυκτερεύσεις εντός του Αγίου Όρους θα είναι τέσσερις (4) και θα γίνουν ως ακολούθως:


ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΝΩΝ( ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ):
ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ).

ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Α΄ ΟΜΑΔΑ: Ι.Μ.Κωνσταμονίτου

Β' ΟΜΑΔΑ: Ι. Μ.Βατοπαιδίου+ Ι.Μ.Σταυρονικήτα

Γ' ΟΜΑΔΑ: Ι.Μ.Κουτλουμουσίου+Ι.Σκήτη Αγίου Ανδρέου 

Δ´ ΟΜΑΔΑ : Ι.Μ.Φιλοθέου


ΠΕΜΠΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Α΄ΟΜΑΔΑ : Ι.Μ.Διονυσίου

Β΄ ΟΜΑΔΑ: Ι.Μονή Ιβήρων+ Ι.Σ.Αγίου Ανδρέου

Γ΄ ΟΜΑΔΑ: Ι.Μ.Διονυσίου +Ι.Μ.Γρηγορίου

Δ΄ ΟΜΑΔΑ: Ι.Μ.Παντοκράτορος


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Α΄ ΟΜΑΔΑ: Ι.Σ.Αγίας Άννης + Ι.Μ.Γρηγορίου 

Β΄ ΟΜΑΔΑ: Ι.Μονή Διονυσίου

Γ' ΟΜΑΔΑ:Ι.Μ.Παύλου+Ι.Μ.Γρηγορίου

Δ' ΟΜΑΔΑ: Ι.Μ.Μ.Λαύρας


ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Α΄ ΟΜΑΔΑ: Ι.Σ.Αγίου Ανδρέου (Σαράι)

Β΄ ΟΜΑΔΑ: Ι.Μ.Ξενοφώντος

Γ' ΟΜΑΔΑ: Ι.Μ.Κωνσταμονίτου

Δ' ΟΜΑΔΑ: Ι.Μ.Βατοπαιδίου


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑΤΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ», ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ Ι. ΣΚΗΤΗ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΟΥ (ΣΑΡΑΪ), ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟ ΛΕΙΨΑΝΟ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ.ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΒΑΔΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ,ΣΕ ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΚΑΛΥΒΕΣ, ΣΚΗΤΕΣ Η ΜΟΝΕΣ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Αναχώρηση των ομάδων και έξοδος από το Άγιον Όρος προς Ουρανούπολη με το ταχύπλοο «Οδηγήτρια» ( ώρα 12.15 )και από την Ανατολική πλευρά με το ταχύπλοο «Παναγία» για την Ιερισσό και επιστροφή με το πούλμαν μέσω Εγνατίας και Ιονίας οδού στην  Πάτρα αργά το βράδυ (περίπου 10.30 μ.μ.),με προγραμματισμένες στάσεις καθ'οδόν καί τερματισμό στο κάτω μέρος της πλατείας Τριών Συμμάχων.Λεπτομερές καθημερινό πρόγραμμα, κατατοπιστικές πληροφορίες και καθορισμός της θέσης στο πούλμαν του κάθε επιβάτη θα λάβει κάθε προσκυνητής σύμφωνα με την ομάδα που συμμετέχει σε προγραμματισμένη συνάντηση την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου ώρα 6.00μ.μ. στην αίθουσά μας Β.Ρούφου 88.

Κόστος: Μέλη και Φίλοι του Συνδέσμου ενιαία τιμή : € 250.

Στην τιμή δεν περιλαμβάνεται το κόστος του διαμονητηρίου( κόστος €25 για Χριστιανούς Ορθοδόξους,€10 για ειδικές περιπτώσεις προσκυνητών [μαθητές -φοιτητές-στρατιώτες-ανάπηρους,τρίτεκνους]και δωρεάν για πολύτεκνους 4 τέκνων και άνω).

Στην ανωτέρω τιμή περιλαμβάνονται:

1. Διαδρομή με σύγχρονο πούλμαν Πάτρα – Ιωάννινα - Θεσσαλονίκη – Σουρωτή – Ουρανούπολη – Πάτρα.

2. Το βραδινό πλήρες δείπνο (μπουφέ) στο ξενοδοχείο.

3. Η διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο και το πλήρες πρωινό (μπουφέ).

4. Εισιτήρια θαλασσίων διαδρομών με τα πλοία της γραμμής,το ταχύπλοο επιστροφής και

μεταφορές στην ξηρά με ειδικά μισθωμένα αυτοκίνητα ( 12 θέσια

μικρά λεωφορεία ).

5. Φάκελος με πληροφοριακό υλικό, χάρτες διαδρομών κλπ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι επικεφαλής των ομάδων θα πράξουν το καλύτερο δυνατόν ώστε να τηρηθεί το πρόγραμμα όπως αυτό αναγράφεται, χωρίς καθυστερήσεις. Υπάρχει όμως περίπτωση, όχι από πρόθεση, αλλά από λόγους ανωτέρας βίας πχ. αλλαγή καιρού, δρομολογίου, αδυναμίας της Μονής κτλ, να επέλθουν ορισμένες διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα επίσκεψης των Μονών. Όλες οι επιλογές που έχουν γίνει για φιλοξενία στις Μονές είναι οι καλύτερες από άποψη διαμονής.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΠΡΟΣ  ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΕΙΟ.

EK TOY Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛ. 2610277925 KAI 6974414981

κ. ΑΝΔΡΕΑ ΤΕΣΤΕΜΠΑΣΗ

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ»

 ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ»,ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΟΛΟΣΕΛΙΔΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ 2024 ΜΕ ΕΓΧΡΩΜΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ.



Σάββατο 22 Ιουνίου 2024

ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

 



ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ « ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ»,ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΟΛΟΣΕΛΙΔΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΜΕ ΕΓΧΡΩΜΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ



Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, στον Πάνσεπτο Ναό του Πρωτάτου έλαβε χώρα η εγκαθίδρυση της νέας Επιστασίας. Η Διονυσιάτικη Επιστασία διαδέχτηκε την απερχόμενη Χιλανδαρινή σε μια λαμπρή αγιορείτικη τελετή που έχει παλαιές ρίζες.

Τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Συμεών Διονυσιάτη πλαισιώνουν οι αντιπρόσωποι των άλλων 3 Μονών, ο Γέρων Ευθύμιος Ζωγραφίτης, ο Γέρων Μακάριος ιερομόναχος του Αγίου Παντελεήμονος (Ρωσικού) και ο Γέρων Εφραίμ Κωνσταμονίτης.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή της αλλαγής της Επιστασίας με την παράδοση της ράβδου και των διασήμων από τον Εκπρόσωπο της Μέγιστης Λαύρας στον νέο Πρωτεπιστάτη Γέροντα Συμεών Διονυσιάτη. Πρόκειται για την καθιερωμένη αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας, η οποία επαναλαμβάνεται κατ’ έτος για την έναρξη της νέας διοικητικής χρονιάς του ανώτερου διοικητικού οργάνου της Αθωνικής Πολιτείας.

Σύμφωνα με τα θέσμια του Αγίου Όρους κάθε χρόνο την 1η Ιουνίου με το παλαιό ημερολόγιο (14 Ιουνίου με το νέο) πραγματοποιείται η καθιερωμένη τελετή Εγκαθίδρυσης της Ιεράς Επιστασίας.

Παρουσία αντιπροσώπων των είκοσι Μονών, του Πολιτικού Διοικητού του Αγίου Όρους, Αναστασίου Μητσιάλη, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση, του υποδιοικητή Αρίστου Κασμίρογλου και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Στέλιου Αγγελούδη, πραγματοποιήθηκε στο ναό του Πρωτάτου η καθιερωμένη τελετή.

Μετά το πέρας της τελετής η νέα Ιερά Διονυσιάτικη Επιστασία με τους αντιπροσώπους των Ιερών Μονών και τους επίσημους κατευθύνθηκαν στο Συνοδικό της Επιστασίας όπου προσφέρθηκε το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα.

Ακολούθησε η πρώτη Συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας κατά την οποία μοιράστηκαν τα διακονήματα της Ιεράς Κοινότητος.

Η Επιστασία είναι το εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων της Κοινότητας και κατά δεύτερον ασκεί τα λεγόμενα δημαρχιακά καθήκοντα.

Επίσης, είναι αυτή που έρχεται σε άμεση επαφή με τα όργανα του κράτους, τις υπηρεσίες του κράτους, ενώ καταρτίζει και την Ημερήσια Διάταξη κάθε σύναξης της Ιεράς Κοινότητος.

Οι είκοσι Ιερές Μονές του Αγίου Όρους διαιρούνται σε πέντε τετράδες, καθεμιά από τις οποίες ασκεί ανά πενταετία για ένα έτος (από 1 Ιουνίου έως 31 Μαΐου του επομένου) την Ιερά Επιστασία.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Σήμερα η εγκαθίδρυση της Διονυσιάτικης Επιστασίας στο Άγιον Όρος

Σήμερα, Παρασκευή, 14 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου στις Καρυές του Αγίου Όρους θα λάβει χώρα η τελετή Εγκαθίδρυσης της νέας Ιεράς Επιστασίας. Η Διονυσιάτικη Επιστασία, θα διαδεχθεί την απερχόμενη Χιλανδαρινή Επιστασία σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη σε μια τελετή που έχει ρίζες παλαιές. Τον νέο Διονυσιάτη Πρωτεπιστάτη θα πλαισιώσουν αντιπρόσωποι των Ιερών Μονών Μονών Ζωγράφου, Αγίου Παντελεήμονος και Κωνσταμονίτου, σύμφωνα με την τάξη των ορισμένων τετράδων από τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους.


Χθες το απόγευμα (13/6/2020) έλαβε χώρα στο κτήριο της Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους η καθιερωμένη φωτογράφηση με τον απερχόμενο Πρωτεπιστάτη, τα μέλη της Επιστασίας και τους αντιπροσώπους των Ιερών Μονών.


Οι τετράδες 

Οι είκοσι Ιερές Μονές του Αγίου Όρους διαιρούνται σε πέντε τετράδες, καθεμιά από τις οποίες ασκεί ανά πενταετία για ένα έτος (από 1 Ιουνίου έως 31 Μαΐου του επομένου) την Ιερά Επιστασία.

Οι μονές κάθε τετράδας αποστέλλουν κατ’ έτος από ένα πρόσωπο με τα προσόντα που καθορίζονται και για τους αντιπροσώπους των μονών στην Ιερά Κοινότητα. Οι τετράδες είναι οι εξής:

Α΄ Τετράδα: Μεγίστης Λαύρας, Δοχειαρίου, Ξενοφώντος, Εσφιγμένου

Β΄ Τετράδα: Βατοπεδίου, Κουτλουμουσίου, Καρακάλλου, Σταυρονικήτα

Γ΄ Τετράδα: Ιβήρων, Παντοκράτορος, Φιλοθέου, Σίμωνος Πέτρας

Δ΄ Τετράδα: Χιλανδαρίου, Ξηροποτάμου, Αγίου Παύλου, Γρηγορίου

Ε΄ Τετράδα: Διονυσίου, Ζωγράφου, Αγίου Παντελεήμονος, Κωνσταμονίτου

Το Τυπικό Εγκαθίδρυσης της Ιεράς Επιστασίας

Γίνεται σύναξη της Ιεράς Κοινότητας και ακολουθεί μικρή τελετή, όπου παρίσταται ο Πρωτεπιστάτης αλλά και αυτός που θα αναλάβει Πρωτεπιστάτης. Ακολούθως διαβάζονται τα τέσσερα γράμματα των Μονών που θα αναλάβουν την Επιστασία.

Τα συγκεκριμένα γράμματα αναφέρουν τα πρόσωπα τα οποία οι Μονές, ορίζουν ότι θα αποτελούν την Επιστασία. Οι Ιερές Μονές μάλιστα όταν ο Πρωτοεπιστάτης είναι δικός τους, τότε έχουν άλλον εκπρόσωπο στη Σύναξη καθώς δεν μπορεί ο Πρωτεπιστάτης να είναι και εκπρόσωπος.

Αφού διαβαστούν τα γράμματα, τα οποία ονομάζονται διοριστήρια, ακολούθως εγείρονται οι ευρισκόμενοι επιστάτες και ο Πρωτεπιστάτης ενώπιον της Συνάξεως και εκεί ο δεύτερος αναφέρει το μήνυμα εκ μέρους της Επιστασίας με το οποίο ευχαριστεί συνήθως τους αντιπροσώπους για τη συνεργασία που είχαν καθ ‘όλη τη διάρκεια του χρόνου και ζητούν συγχώρεση για τυχόν παραλείψεις .

Στη συνέχεια ο Πρωτεπιστάτης αφήνει την ράβδο επάνω στο γραφείο μαζί με τους χρυσούς σταυρούς που φοράει και τα τέσσερα μέρη της σφραγίδας. Ένα για κάθε επιστάτη. Την μεν ράβδο την παραλαμβάνει ο πρώτος στη τάξη που είναι ο αντιπρόσωπος της Μεγίστης Λαύρας, τον έναν σταυρό από τους τρεις τον παίρνει ο αντιπρόσωπος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου μαζί με ένα μέρος της σφραγίδας. Τον δεύτερο τον παίρνει ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Ιβήρων και τον τρίτο ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου. Η σειρά αυτή ορίζεται με βάση την ιεραρχική τάξη των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους.

Ακολουθεί η κάθοδος όλων μαζί στο ναό του Πρωτάτου. Χτυπούν χαρμόσυνα οι καμπάνες, ψάλλεται το Άξιον Εστί και εισέρχονται στον Ναό. Εκεί η μεν απερχόμενη Επιστασία βάζει μετάνοια στην εικόνα της Παναγίας και στη συνέχεια βάζουν μετάνοια στο μέσον του Ναού για να ζητήσουν συγχώρεση για τα λάθη τους και επιστρέφουν στη θέση τους.

Ύστερα μπροστά από τον πολυέλαιο παρατάσσονται οι τέσσερις που θα αναλάβουν την Επιστασία. Απέναντι από αυτούς παρατάσσονται οι εκπρόσωποι των τεσσάρων Μονών (Μεγίστης Λαύρας, Βατοπαιδίου, Ιβήρων και Χιλανδαρίου) τους παραδίδουν την ράβδο και τους σταυρούς και τα κομμάτια της σφραγίδας. Ακολούθως ψάλλονται ορισμένα απολυτίκια από τους ψάλτες και αμέσως μετά μιλάει ο πρώτος στην τάξη αντιπρόσωπος της Μεγίστης Λαύρας όπου απευθύνει σύντομη ομιλία προς τα νέα μέλη της Επιστασίας υπενθυμίζοντας τους ποια είναι τα καθήκοντα τους και δίνει τη ράβδο στο νέο Πρωτεπιστάτη.

Αυτή είναι η διαδικασία με την οποία γίνεται η εγκαθίδρυση και τη συνέχεια παραδίδονται τα τέσσερα κομμάτια της σφραγίδας και οι σταυροί. Από την ώρα εκείνη έχει αναλάβει η νέα Επιστασία.

Γίνεται απόλυση στο Ναό και ακολούθως πραγματοποιείται φωτογράφιση στις σκάλες μπροστά από την αίθουσα συνεδριάσεων. Στη συνέχεια ανέρχονται στην αίθουσα όπου ανταλλάσσονται ευχές με τους επισήμους που παραβρίσκονται στην τελετή.

Μετά την αποχώρηση των επισήμων παραμένουν στην αίθουσα μόνο τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας και στην πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποιείται, μοιράζονται τα διακονήματα όπως για παράδειγμα ποιοι θα είναι οι διακονητές στο ναό του Πρωτάτου, όπως οι ψάλτες, οι εφημέριοι αλλά μοιράζονται και τα διακονήματα που αφορούν την Ιερά Κοινότητα.

Στην ουσία ορίζονται τα διακονήματα των σερντάρηδων. Επίσης στην πρώτη σύναξη ορίζονται και οι γραμματείς. Μετά από αυτό κατευθύνονται στην τράπεζα και αφού αυτή ολοκληρωθεί επιστρέφουν η παλαιά και η νέα Επιστασία στην αίθουσα συνεδριάσεων όπου υπογράφεται το πρωτόκολλο παραλαβής και παράδοσης .

ΠΗΓΗ: ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

 ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΠΟ 30 ΜΑΪΟΥ ΕΩΣ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ.

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 18 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΑΝ ΣΕ 12 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΜΟΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΟΛΟΙ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ:

Ι.Μ.ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ

Ι.Μ.ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ 

Ι.Μ.ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 

Ι.Μ.ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Ι.Μ.ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ

Ι.Μ.ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ

Ι.Μ.ΚΑΡΑΚΑΛΛΟΥ

Ι.Μ.ΦΙΛΟΘΕΟΥ